10 redenen waarom jij "armoede" ervaart en niet het leven leeft dat jij graag wil


Op de klassiek vraag "Wat zou jij doen als je de volle pot van de Lotto hebt gewonnen?" blijven veel mensen met hun mond vol tanden zitten.


Het is een vraag die in bijna elk coach-traject minstens 1x wordt gebruikt.

Een simpele vraag om jou even te laten stilstaan bij wat je graag wilt bereiken.


Het is zo makkelijk om te blijven zeuren en klagen, het brengt je echter geen millimeter vooruit.


Hier zet ik graag nóg enkele redenen op een rij waarom jij niet het leven leeft waar je diep van binnen zo naar verlangt. En waardoor jij in armoede of tekort ervan blijft verder doen. En ... wie het schoentje past, trekt het aan zeker? ;-)


1) Als jij jouw energie en productiviteit niet gebruikt waarvoor ze is bedoeld en bijgevolg met een leegte achterblijft. Meestal verwacht men dan ook nog van een ander dat die deze leegte zal invullen. vb: bij gebrek aan liefde voor jezelf (want wie ziet er zichzelf nu graag?) verwacht je liefde van een partner. In het begin van de relatie zal dit geen probleem geven, later is er duidelijk een disbalans én wordt de schuld vaak bij de partner gevonden.


2) Stel jij gebruikt wel jouw energie en productiviteit al gevend maar je hebt moeite om te ontvangen. vb: je geeft bijzonder veel waarde aan je klanten maar durft daar geen correcte prijs voor te vragen.


3) Er zijn mensen die op een oneerlijke manier energie van anderen opeisen. Ook zij ervaren armoede of een gevoel van tekort. vb: Narcisme


4) Misschien ben jij iemand die zo verkwistend met jouw energie en zegeningen omgaat, dat er uiteindelijk niets meer van overblijft. vb: Je hebt zo bourgondisch geleefd dat jouw gezondheid eronder heeft geleden.


5) Als iemand zo gefixeerd is op het "hebben van geld" dat ze hun vrienden, gezondheid en kansen verliezen omdat ze vergeten zijn wat écht belangrijk is.


6) Focus is goed maar té is té! Als jij dus je aandacht zo fel richt op dat ene ding/persoon dat/die je zo graag wil hebben, zijn of bereiken dat je vergeet te genieten van al wat er al is.

vb: je hebt een mega groot bedrijf maar je kinderen zijn "plots" groot geworden, je partner verdwenen en je hart slaat regelmatig een slag over.


7) Of ben jij een van die