top of page

7 Tips om goed voor jezelf te zorgen

Bijgewerkt op: 6 okt. 2019

Een snelle manier om self-love toe te passen ... maar wat is dat nu juist die zelf-liefde of jezelf graag zien?

Jij moet nu eens goed voor jezelf gaan zorgen ! Zet jezelf op de eerste plek! Doe enkel nog wat je graag doet ! Luister naar jezelf ! Jij bent jouw nummer 1 !


Allemaal pure waarheden! Maar het is vage en onduidelijke info waar je, na een goed gesprek met een vriend/in of hulpverlener, heel gemotiveerd mee naar huis gaat maar je niet weet wat je nu eigenlijk juist moet doen.


Awel ... Je moet nu "goed voor jezelf zorgen" he , dus begin eraan! ...

Ja en nu komt de aap uit de mouw. Deze informatie klopt voor alle mensen! Want wie moet er nu niet goed voor zichzelf zorgen? Maar tegelijkertijd is ze voor iedereen een beetje anders. Het heeft ook niks te maken met egoïsme of narcisme. (Maar dat is voer voor een andere blog.)


Hoe weet je nu wat goed is voor jou?

Om hierop te kunnen antwoorden is het nodig om te beschikken over voldoende zelfkennis . In eerste plaats is het dus belangrijk om te weten WIE JE BENT! Als je dat weet kan je verder. Heb je het echter moeilijk om een antwoord te geven op de vragen WIE BEN IK en WAT WIL IK , dan raad ik je aan hier eerst achter te komen: Dat kan je door al je eigenschappen (zowel de positieve als de negatieve) en dromen op papier te schrijven. Vraag desnoods hulp aan kennissen of vrienden om dit ook voor jou te doen. Of je kan een spiegelsessie doen met paarden. Dit is een uiterst snelle en adequate manier om jezelf te gaan her-ontdekken. De eerlijke feedback die je van hen terugkrijgt is een echte oog- en hart-opener !


Als je elke dag van de week een kleine bewuste aanpassing doet in je leven, zou er zo maar eens een grote verandering kunnen gebeuren! Stel je voor ;-)1) Stop met jezelf te gaan vergelijken met anderen, kijk in de spiegel en leef jouw leven.

2) Me-time of vrije tijd : Ben jij een persoon die houd van actie ? Ga sporten en bewegen.

Ben jij eerder een persoon die houd van rust en stilte? Kies dan voor natuur of yoga.

3) Geef jezelf wat je nodig hebt : om te ontdekken wat dit nu juist is, kan jij je simpelweg afvragen wat je graag zou krijgen van iemand op dit moment. Aandacht? Genegenheid? Steun? Een luisterend oor? Structuur? ... Doe jezelf dit kado!

4) Waar droom jij van? Verre reizen? Diepe innerlijke rust? Liefdevolle relatie? Een uitvinding lanceren? De wereld een beetje mooier maken met jouw kunst? ... Doe vandaag 1 ding en zet hiermee 1 stap in de richting van het realiseren van jouw droom.

5) Vergeef jezelf. Als je merkt dat je goede voornemens in het water zijn gevallen, vergeef jezelf. De wereld vergaat heus niet. Maar jouw leven veranderd er ook niet mee. Dus, hup hup zet NU die stap en ontdek wat een impact dat heeft op je humeur!

6) Wees dankbaar : stop even en sta stil bij waar jij nu staat in je leven. Wie heeft er allemaal aan toe bijgedragen? Ook de vervelende situaties waren nodig om jou tot hier te brengen.Voel die warme dankbaarheid.

7) Lach! Als je niet kan lachen ... glimlach ! Zelf al is er geen enkele reden (volgens jou) om vandaag te lachen. Doe het toch maar! Het maakt endorfines vrij in ons lichaam en daar word je vrolijk van!


Met deze tips heb je alvast een structuur om een hele week goed voor jezelf te zorgen. En als de week om is ... begin je gewoon opnieuw! Voel je vrij om wat aanpassingen te doen. Want eens je weet WIE JIJ BENT kan je het nog meer gaan personaliseren zodat jij een kei wordt in eigen-liefde!


Als je interesse hebt in waar we bij Equignosis allemaal mee bezig zijn, neem dan eens een kijkje in de agenda op de website www.equignosis.be


Aankomende evenementen:

* Next Level Praatcafé : elke vierde dinsdag avond van de maand start om 19u30 : 22 okt en 26 nov 2019 inschrijving via equignosis@gmail.com of 0474/85.25.39 (deelname 15€)

* Wandeling : SAMEN OP HET PAD DICHTER NAAR JEZELF : zaterdag 26 okt 2019 in De Condroz (Dinant-Furfooz) inschrijven via equignosis@gmail.com of 0474/85.25.39

(deelname 5€)


Tot snel

Tania

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page