top of page

Alle ballen hoog?

Bijgewerkt op: 16 sep. 2019


Trrriinng ! ....

"Hallo met Tania."

"Hallo mevrouw?"

"Ja, wat kan ik voor je doen?"

"Gho! Euh , waar moet ik beginnen?"

"Vertel maar."

"Zucht. Wel het zit zo :Ik heb pijn in mijn nek en mijn schouders. Ik slaap ook zo slecht de laatste tijd. Snelle zucht.Mijn benen voelen als lood! Het lijkt wel of ik amper vooruit kom. Ik ben dan ook zo vreselijk moe! Er zit geen greintje energie in mijn lichaam! Korte zucht. Mijn hart gaat soms als een razende tekeer. En die vervelende hoofdpijn gaat met niks over. Ik ben bang! Wat kan dit zijn? Diepe zucht . Ben ik een hopeloos geval? Snik"

...

Dit is meestal het eerste telefoontje dat ik krijg. Of toch zoiets dat daar sterk op gelijkt.

De persoon aan de andere kant van de lijn is "op" en "ten einde raad"! Hij of zij weet het niet meer!


Voor een buitenstaander is het niet zo moeilijk om te beseffen wat hier aan de hand is.

En als we dan een eerste sessie doen, is het ook voor die persoon al snel duidelijk dat er een "beetje" te veel hooi op de vork ligt.

Dan komen de vragen en de bevestiging van hoe ze over zichzelf denken : Maar waarom doe ik dat dan? Hoe doe ik dat dan? Ach ik ben toch stom! Ja ik doe dat nu altijd zeg! Zo dom ben ik , dat ik niks bijleer! Hoe moet het dan wel?


In eerste instantie is het een belangrijke stap om te beseffen hoe je reageert in een bepaalde situatie.Voor je aan jezelf gaat beginnen sleutelen, is het ook handig om te beseffen hoe het komt dat je voor die manier van reageren koos.

Als je dan naar het volgende level wil gaan, zal je eerst een belangrijke keuze maken.

De keuze om jouw leven in eigen handen te nemen!


Veel mensen die dit lezen zullen nu op hun paard springen met de reactie : ik heb mijn eigen leven in handen hoor! En als je dan vraagt of ze heel gelukkig zijn is het antwoord meestal : ja hoor! Alleen zou ik nog liever .... en dan volgt een lijstje met puntjes die nog op hun verlanglijstje staan. Of ze antwoorden met nee, maar dat ligt aan die of die ... ;-)


Hoe start je nu met jouw leven in eigen handen te nemen? Heel simpel! Maak een lijstje met als hoofding IK WIL :

Ga dan ALLES noteren wat in je opkomt! ZONDER OORDEEL!

Je kan ook een MOODBOARD met knipsels van foto's en tekst , maken.


Het is een hele leuke en creatieve manier om jezelf te gaan herontdekken!


Als je dan weet wat jij wil met jouw leven, dan heb je het enkel nog concreet vorm te geven!

Want er is één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat BEN JIJ !! GELUKKIG maar!


Als je interesse hebt in waar we bij Equignosis allemaal mee bezig zijn, neem dan eens een kijkje in de agenda op de website www.equignosis.be

Aankomende evenementen:

* Next Level Praatcafé : elke vierde dinsdag avond van de maand start om 19u30 : 24 sept , 22 okt en 26 nov 2019 inschrijving via equignosis@gmail.com of 0474/85.25.39 (deelname 15€)

* Wandeling : SAMEN OP HET PAD DICHTER NAAR JEZELF : zaterdag 26 okt 2019 in De Condroz (Dinant-Furfooz) inschrijven via equignosis@gmail.com of 0474/85.25.39

(deelname 5€)


Tot snel!

Tania

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page