EHBOz ofwel eerste hulp bij ongelukkig zijn


Waarom zijn we allemaal toch zo ongelukkig?

Ach dat is misschien wel wat overdreven . Misschien zijn we niet écht ongelukkig maar écht gelukkig voelen we ons toch ook niet.

Er is altijd wel een reden waardoor we ons zo voelen. Zo futloos of moe, geïrriteerd of overprikkeld, machteloos of met de rug tegen de muur. Het ligt nog steeds aan het vele werk of de lange dagen, de overdreven warmte of die ellenlang durende regen, dat lichaam dat niet mee wil of die volgepropte denkmachine ... kortom, we hebben ontelbare redenen om niet écht gelukkig te zijn! Of dat denken we althans toch.


De wereld rondom ons is een weerspiegeling van wie wij binnenin zijn. En het is niet wat er gebeurd maar wel hoe jij daarmee omgaat wat jouw geluk-gevoel beïnvloed!


Als iemand vb. de spiegel van je wagen eraf heeft gereden, dan heb je verschillende manieren om daarmee om te gaan.

Ik geef je enkele voorbeelden van reacties :


1) Waarom moet mij dat nu altijd overkomen?

2) Kwaad worden op degene die je spiegel eraf heeft gereden

3) Oei, welke les heb ik hieruit te leren?


Bij welk van de 3 punten denk jij dat je het meeste kans maakt om jouw level van gelukkig - zijn zo hoog mogelijk te houden? En welke keuze maak jij meestal?


Als je kiest voor 1) Waarom moet mij dat nu altijd overkomen : dan heb je het idee dat jij het verloop van jouw leven niet in de hand hebt en dan is angst een belangrijke reden in jouw leven waarom jij niet écht gelukkig kan zijn.

Als jij meestal reageert zoals bij 2) kwaad worden op degene die jou dat heeft aangedaan dan zal je veel strijd ervaren in je leven en de ander verantwoordelijk vinden voor jouw ongelukkige leven.


Maar als je niet meer wil kiezen voor het bestaan van "slachtoffer en dader" , heb je nog maar één keuze uit de bovenstaande reacties nl. keuze 3) : Welke les heb ik hieruit te leren?

Pas als je hiervoor kiest, neem je de volle verantwoordelijkheid op, over jouw gevoel van gelukkig zijn. Dan pas heb jij de teugels terug in handen en is de kans het grootst dat jij als een gelukkig persoon door het leven gaat.


Kan jij zo direct een reden vinden waarom jij je niet 100% gelukkig voelt?


En als je dan EHBOz zoekt of eerste hulp bij ongelukkig zijn, denk dan even aan die verschillende keuzes van reageren. Luister naar jezelf en welke reactie eerst in je naar boven komt. Vraag jezelf dan af of je gelukkiger wordt van deze reactie. En misschien lukt het je ook al om jezelf af te vragen : Welke les heb ik hieruit te leren?


Laat het me weten of dit voor je lukt via equignosis@gmail.com of kom eens naar het NEXT LEVEL PRAATCAFÉ