Een pil , een spuit of een operatie

Of hoe de meeste mensen omgaan met de reacties van ons lichaam

Tegenwoordig lijkt het overal aanwezig. Ziekte, kanker, besmetting, ... ook breuken, verlies van zicht of gehoor, ontstekingen, rupturen, ... kortom als mens krijgen we tegenwoordig nogal wat te verduren!


Is dat wel zo?


Zijn er meer zieke mensen dan vroeger? Of juist minder?

Voor beide mogelijkheden zijn al snel een aantal redenen te bedenken. Zoals : de medische wereld is enorm geëvolueerd - de mensen worden veel ouder en daarom is de kans op ziekte veel groter.


Opnieuw vraag ik me af ... Is dat wel écht zo?


Het is, met deze blog, niet mijn bedoeling om de medische wereld in vraag te stellen.

Wel wil ik de manier waarop de meeste mensen omgaan met de reacties van ons fysieke lichaam even belichten.


Laat ik me ons fysiek lichaam even vergelijken met een kraan ... Euh ... Het wordt wel duidelijker. Dat is althans toch de bedoeling.


Een kraan vraagt normaal gezien geen aandacht. We kijken er niet naar om, tenzij het een prachtig exemplaar is. En over smaken discussiëren we niet.


Wat als die kraan nu water lekt? Dat vraagt om een reactie.

Je kan het negeren. Doen alsof je het niet merkt. Je gaat er gewoon aan voorbij.

Misschien vind je het zonde van het water dat verloren gaat en zet je er een emmer onder.

Op een gegeven moment is die emmer bijna vol of hij loopt misschien al over ... een grotere emmer dan maar?

Ook daar staat een limiet op. Wacht je tot er blijvende waterschade is omdat de emmer steeds maar blijft overlopen? Zodat er niks anders op zit dan een gedeelte uit te breken, een nieuwe leiding én een nieuwe kraan te installeren?


Klinkt gek he!? Heb jij nu ook de gedachte : "Draai dan gewoon de kraan dicht!"


En toch verteld de bovenstaande situatie hoe de meeste mensen, ja jij waarschijnlijk ook, met de reacties van hun lichaam omgaan.

Lees het even terug en vervang het woord "kraan" door "je lichaam" en "water" door "energie". (* Energie verlies je door pijn, angst, stress, ...)

De eerste emmer staat symbool voor een pilletje of een pleister, het wegwuiven als "onbelangrijk", een "tandje bijsteken", ...