top of page

Motivatie-maandag!


5 zaken die een invloed kunnen hebben op jouw motivatie :


Hoe heerlijk zou het zijn om elke ochtend je bed uit komen met energie en zin om je dag te beginnen?

Lukt dit jou of sleep jij jezelf de dag in?


Om de dag wel zo te beginnen, zijn er toch een aantal zaken waar je best aandacht aan geeft.

Ik geef je alvast tips over hoe je met voeding, nachtrust, bewegen, zelfvertrouwen en negatieve gedachten een positievere invloed kan hebben op je motivatie en hoe je gemotiveerder door het leven kan gaan!


Zo weten we allemaal dat de juiste voeding veel te maken heeft met hoe jij je voelt. Er is voeding om "je goed te voelen" , "om gelukkiger te zijn" , "om beter te slapen", "om meer energie te hebben", "om een meer voldaan gevoel te hebben", ... Eet voeding die bij je past voor wat jij nodig hebt en dan ben je meer gemotiveerd om deze nieuwe gewoonte eigen te maken.


Niet enkel voeding heeft een invloed op ons -"ik spring uit mijn bed / ik draai me nog eens om"- gevoel. Ook de kwaliteit van onze nachtrust is erg belangrijk. En dan is het slapen op een geschikte matras, met een niet-snurkende partner geen overbodige luxe. Het consumeren van alcohol en schermtijd net vóór het slapengaan is dan weer beter te vermijden. Wees eerlijk tegen jezelf een geef jezelf dat wat jij nodig hebt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en zo liever uit je bed te springen.


Bewegen! Nog zo'n peiler waar we bewust mee kunnen omgaan. Bewegen is gezond , dat is geen nieuwtje! Zo kan je gaan joggen, tennissen, paardrijden, fitnessen, boksen ... En zou een halfuurtje intensief trainen per dag al voldoende zijn om de levenskwaliteit te verhogen. Wat houd jou tegen? Ik ken mensen die uit bed springen om te kunnen gaan joggen! Persoonlijk zou ik mezelf nog eens omdraaien dan. Maar als je spreekt van grondwerk met paarden, zal ik vóór jou ter plekke zijn! Het gaat er niet zo zeer om wat je doet van beweging maar kies een sport of andere beweging die je GRAAG doet, die bij jou past. Dan ga je er sneller aan beginnen, automatisch meer van doen of het langer volhouden.


Bij de eigenschap zelfzekerheid of zelfvertrouwen struikelen de meeste mensen wel al eens. Het gebrek hieraan is een erg belangrijke factor bij het jezelf moeilijk kunnen motiveren! Je bent ofwel niet snel genoeg in vergelijking met je collega's, of je mening uiten in groep behoort (nog) niet tot jouw kernkwaliteiten. Zo twijfel je uren voor de kleerkast om je outfit te kiezen. Sta je "punten" te tellen en doe je bijgevolg snel de ijskast weer dicht. Ga je niet naar die toffe bijeenkomst want je durft zover niet te rijden. Spreek je die leuke vrouw niet aan, want wat zal ze dan misschien van je denken?

Jeetje! Waarom zou je dan je bed nog uitkomen? Stel je dan even voor dat je weet waar jouw talent zich schuilt! Stel dat je durft opkomen voor je eigen mening en dat er naar jouw wordt geluisterd! Dat je weet in welke outfit jij stralend de dag door dartelt! Dat jij jezelf aanvaard hoe je eruit ziet of dat je weet hoe je goed voor jezelf kan zorgen! Dan spreek je toch die leuke dame aan ... wie weet wat jouw dag dan nog brengt!? Ga dus aan de slag om jouw zelfvertrouwen een boost te geven! Weet wie je bent of wat jij nodig hebt om jezelf graag te zien! Je zal veel meer motivatie ervaren in je leven!


Dat negatieve gedachten en stress geen goede motivator zijn in je leven is ook een vanzelfsprekendheid. Zorg er dus voor dat je voldoende aan ontspanning doet. Ook hier is het belangrijk om te kijken naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om te kunnen ontspannen. Want we zijn allemaal verschillend.

Waar je aandacht aan geeft, groeit! Als je aandacht geeft aan negatieve gedachte, ook aan het oordeel over jezelf omdat je "weer" negatief denkt, zal het niet vanzelf stoppen. Ga elke keer als je zo'n gedachte hebt, deze vervangen door een positieve. Vind je dit moeilijk? Fietsen kan je ook niet van de eerste keer hoor! Blijven oefenen, want jij bent dat waard!


DUS hoe heerlijk zou het zijn om elke ochtend je bed uit komen met energie en zin om je dag te beginnen? Wat zou er dan allemaal mogelijk zijn voor jou?


Wil je graag meer motivatie maar ontbreekt het jou aan zelfzekerheid of zelfvertrouwen? Dan help ik jou daar graag bij. Want het is nu eenmaal leuker om te doen wat je graag doet, je mening wel te zeggen en tevreden te zijn met wie je bent.

Vraag een GRATIS adviesgesprek aan. Dit is om te voelen of "het klikt" tussen ons en te gaan kijken welke hulp jij juist nodig hebt.

Stuur een mailtje naar equignosis@gmail.com of bel naar 0474/85.25.39


Je kan ook een aan keertje deelnemen aan ons NEXT LEVEL PRAAT CAFÉ (elke 4de dinsdag van de maand om 19:30 ) of mee gaan wandelen : SAMEN OP HET PAD DICHTER NAAR JEZELF (26 okt 2019)

Voor meer info zie www.equignosis.be of mail naar equignosis@gmail.com


Tot snel

Tania

30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page