top of page

Ontdek wie jij bent & wat jij wil en word gelukkigerHoe belangrijk is dit volgens jou? Weten wie je bent en wat jij wil?


Als je aan 100 mensen vraagt wat ze het liefst van al willen, dan is het antwoord meestal "gelukkig zijn" of "gezond zijn".


En toch geven de meeste belgen zichzelf slechts een gemiddelde score van 6,5 op 10 zo blijkt uit de finale resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent.

Het meest bepalend voor ons geluk zijn onze gezondheid, onze financiële situatie en - aan kop - onze sociale relaties. En daar gaan we maar met de hakken over de sloot. Net geen 5,8 op 10...


We voelen ons eenzaam, gaan gebukt onder te hoge verwachtingen en hebben het gevoel onszelf niet te kunnen zijn.


“Ons geluk wordt voor veertig procent bepaald door onze aangeboren aanleg om al of niet gelukkige mensen te worden. Maar dat wil ook zeggen dat zestig procent van ons geluk maakbaar is, en dat is goed nieuws. Niet maakbaar in de zin dat je gelukkig zal worden wanneer je maar hard genoeg streeft naar het "Grote Geluk". Wel in de zin dat je die factoren die van invloed zijn op je geluksniveau kan detecteren en er vervolgens aan kan werken.”

(bron: het Nieuwsblad 21-3-19)


Maar het belangrijkste is nu welke zijn die factoren of hoe detecteer je die?


Wie/wat is er volgens jou verantwoordelijk voor jouw geluk? De overheid? De mensen uit je omgeving? Je familie? Je job? Of is het je gezondheid? Je financiële situatie? De omstandigheden?

Is gelukkig zijn een "constante" of eerder een moment-opname?


Wat moeten ze dan doen om jou gelukkig te maken? Hoe moet de situatie dan zijn zodat jij gelukkig kan zijn? Hoeveel geld moet je dan hebben? Welke job zou je dan wel doen?


Heel veel vragen ... wie geeft je de antwoorden? God? Je mama? Je partner?


Juist ... JIJ! Jij en jij alleen, bent verantwoordelijk voor jouw gevoel van gelukkig zijn.

Wat heb jij nodig om wel gelukkig te zijn?


Vind je geen antwoorden, blijf je met jouw vragen zitten?

Wil je graag weten wat jij nodig hebt om gelukkiger te zijn?

Wil je weten wie jij diep vanbinnen bent en wat jij wil?

Neem dan NU contact met me op! Via equignosis@gmail.com of via 0474852539


Vraag je GRATIS kennismakingsgesprek NU aan. Zodat je alvast weet of je hier terecht kan met jouw vragen en je stevig aan de slag kan gaan!

Via videocall gaan we ook tijdens deze bijzondere periode gewoon door met jouw begeleiding. Zo kan je van over heel Vlaanderen en Brussel hier terecht voor hulp! equignosis@gmail.com of bel 0474852539


Tot snel

Tania

23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page